Și-ar trimite Raed Arafat copilul la școală? Ce spune oficialul din Guvern despre măsurile din unitățile de învățământ

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, susține că, dacă ar avea copil, l-ar trimite la școală din toamnă numai dacă ar ști că există măsuri clare care vor proteja elevul. Totodată, oficialul din MAI a explicat și măsurile care ar putea fi luate odată cu începerea anului școlar.

În funcție de riscuri, cursurile se vor ține fie cu elevii în școală, fie cu elevii împărțiți între școală și mediul online, susține Arafat, precizând că vor mai exista situații în care școlile se pot închide, în cazul în care apare un număr de cazuri de coronavirus.

„E o regulă care e pusă în ordin: cam despre ce număr de cazuri, în câte clase. Atunci se ia decizia dacă școala respectivă se suspendă pentru o scurtă perioadă”, a spus Raed Arafat, la Digi24.ro.

Întrebat dacă și-ar trimite copilul la școală, în cazul în care ar avea unul, secretarul de stat din MAI a răspuns că cel mai probabil da, dar „știind că există măsuri care sunt luate bine și clare, care vor proteja copilul cât mai mult posibil”.

Cât despre trierea elevilor, Arafat a precizat că poate fi făcută și de personal nemedical din unitate, precum un profesor.

“Copilul să fie triat, în sensul că acest copil nu are temperatură, simptome, probleme care să le răspândească în școală.

Triajul minimal poate să-l facă și personalul nemedical. Faptul că ai simptome respiratorii simple, temperatură, pentru asta nu-ți trebuie un medic să facă triaj.

Și un profesor poate să observe aceste lucruri, după care copilul să fie trimis către personalul medical care să confirme acest lucru”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...