Sigur vă va plăcea să o aveți în casă: Planta care se roagă! (VIDEO)

Maranta este planta care și-a primit numele dupa cel al lui Bartolomeo Maranti, un botanist venețian celebru în secolul al XVI-lea. Este o plantă interesantă și sigur vă va plăcea să o aveți în casă, chiar și numai pentru modul cum este supranumită!

Provine din America Centrala si de Sud și crește pâna la o înălțime de aproximativ 45 de cm, generând 5-6 frunze noi pe an. O floare mică albă apare vara, dar planta este decorativă prin frunzele sale și nu prin flori. Îi plac locurile semiumbrite sau umbrite, iar expunerea la lumina prea puternică îi decolorează frunzele.

E bine să fie amplasată într-un spațiu umbrit, cu lumina indirectă. Nu suporta curentul de aer și temperaturile prea scăzute în timpul iernii. Vara se simte bine într-un loc mai răcoros: la căldură excesivă, frunzele se pătează.

Pentru ce e apreciată în mod deosebit

Se udă moderat și se înmulțește prin divizarea tufei. Multe dintre aceste plante fac flori interesante ca formă și culori, dar ele rămân apreciate în mod deosebit pentru frunzele decorative.

Seara aceste plante își ridică frunzele aproape vertical, de unde și denumirea de „Planta care se roagă!. Frunzele viu colorate sunt adesea folosite în decorarea aranjamentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...