Silvio Berlusconi și copiii săi sunt în izolare la domiciliu

Publicat: 03 sept. 2020, 09:52, de Roxana Roseti, în Internațional , ? cititori
Silvio Berlusconi și copiii săi sunt în izolare la domiciliu

Silvio Berlusconi este pozitiv la noul coronavirus. Liderul Forza Italia, în vârstă de 83 de ani, testat după un sejur în Sardinia este asimptomatic. Berlusconi se află  în izolare la domiciliu, de unde continuă să lucreze, după cum titrează La Repubblica.

El a declarat presei că va fi prezent în campania electorală cu interviuri TV și în ziare. Medicul său curent, Alberto Zangrillo, de la spitalul San Raffaele, din Milano, a dat asigurări că Berlusconi este asimptomatic. Și este izolat la domiciliu, conform prevederilor regionale.

Silvio Berlusconi va continua bătălia

“Din păcate, mi s-a întâmplat și acest lucru, dar voi continua bătălia”, a declarat liderul Forza Italia. Este vorba despre bătălia pentru sprijinirea candidaților formațiunii sale politice în alegerile regionale. Cei doi copii ai lui Silvio Berlusconi, Luigi, 31 de ani, și Barbara, 36 de ani, care au prezentat simptome ce au durat câteva zile, sunt și ei pozitivi. Insula mediteraneană unde a fost plecat în sejur politicianul a înregistrat în august o creştere puternică a numărului de cazuri de Covid-19. În urma venirii la plajă a turiştilor din toată Italia, după cum a detaliat Reuters. Flavio Briatore, un prieten bun al lui Berlusconi şi proprietar al clubului de noapte Billionaire din Sardinia, a fost şi el testat pozitiv pentru noul coronavirus, luna trecută.

Politicieni din întreg spectrul politic au trimis mesaje de sprijin lui Berlusconi, care a fost prim-ministru de patru ori. Luigi Di Maio, ministru de Externe şi fost lider al mişcării anti-establishment 5 stele, militant înverşunat împotriva lui Berlusconi, i-a urat recuperare rapidă.