Silviu Vexler, noul președinte al Federației Comunităților Evreiești din România

Timp de două zile (25-26 noiembrie 2020) la Palatul Parlamentului, s-au desfășurat alegerile pentru funcțiile de conducere ale Federației Comunităților Evreiești din România.

După două cadențe prezidențiale, Aurel Vainer, ajuns la venerabila vârstă de 89 ani, a predat ștafeta. Congresul al IV-lea FCER l-a votat pe deputatul Silviu Vexler – președinte, economistul Ovidiu Bănescu – vicepreședinte, Eduard Kupferberg – secretar general și Irina Marin-Cajal – președinta Comisiei de Etică și Mediere.

În ultimii doi-trei ani, noul președinte al F.C.E.R., Silviu Vexler, s-a făcut vizibil în spațiul public românesc printr-o activitate bogată, marcată de inițiative parlamentare apreciate.

După ce vreme de patru ani a fost consilier în Biroul Parlamentar al deputatului Aurel Vainer, în 2016 a devenit deputat al minorității evreiești, vicepreședinte al Comisiei pentru Muncă și Protecția Socială (CDEP), președinte al Grupului Parlamentar de Prietenie cu Statul Israel, (2018), și Înalt Reprezentant al Parlamentului României pentru combaterea antisemitismului, (2020).

Deputatul Silviu Vexler este autor a 13 legi și peste 20 de amendamente adoptate de Parlamentul României care privesc, în principal, evreii, Comunitățile Evreiești din România și supraviețuitorii Holocaustului, și restituirea proprietăților evreiești confiscate în anii comunismului.

Totodată, Silviu Vexler este și editorul  volumelor „Contribuția evreilor la dezvoltarea României” și „Mărturii și imagini despre Holocaustul din România”, fiind implicat și în proiectele de restaurare a peste 21 de sinagogi în toată țara. Recent, el a fost decorat de Președintele României Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit”, în grad de Cavaler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole