Simona Halep a luat accidental substanța interzisă! Poate scăpa de suspendare

Simona Halep a reușit deja să demonstreze că a luat accidental substanța Roxadustat depistată la US Open, dar ca să scape de suspendare mai trebuie să demonstreze că nu a avut nici intenția de a lua substanța de dopaj.

Halep a angajat o agenție franceză de toxicologie și farmacologie pentru a investiga cum ar fi putut ajunge substanța de dopaj în organismul ei. Agenția a identificat substanța în suplimentele nutritive utilizate de Simona și care sunt fabricate de o companie care produce și medicamente ce conțin Roxadustat.

Cum suplimentele nutritive nu au producția controlată la fel de strict ca medicamentele, riscul contaminării cu substanțe pe linia de producție este foarte mare.

Lipsa de intenție

Practic, Simona a luat substanța fără să știe și, important, fără a putea observa acest lucru la o căutare pe internet și nu era trecută nici pe eticheta produsului. Cristian Jura, judecător la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a declarat pentru Prosport că Halep mai are nevoie să demonstreze și lipsa de intenție pentru a lua respectiva substanță.

Urmează ca Simona Halep să apară în fața Agenției Naționale de Integritate a Tenisului, apoi procedura pe fond se va judeca la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv TAS de la Lausanne. Acolo Simona își va putea demonstra nevinovăția.

În funcție de probe și de apărarea Simonei, se va decide dacă suspendarea rămâne valabilă sau va fi ridicată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...