Simulare pentru campania de vaccinare. Anunțul autorităților

Autoritățile din România pregătesc o simulare a campaniei de vaccinare anti-coronavirus, asta în condițiile în care pregătirile sunt aproape de final.

Până în prezent au fost stabilite centrele în care va fi stocat vaccinul anti-coronavirus și centrele în care serul va fi administrat populației.

De asemenea, au fost stabilite și detaliile legate de transportul dozelor de vaccin și distribuirea acestora.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a explicat în cadrul unei apariții televzate care este stadiul pregătirilor pentru campania de vaccinare.

 „Am evaluat stadiul activităților în momentrul de față, ce mai avem de îndeplinit până la sfârșit de decembrie, pentru a fi pregătiți să începem vaccinarea după finalul lunii decembrie”, a spus la Digi24 Valeriu Gheorghiță.

Fiecare persoană va fi supusă unei evaluări înainte să fie vaccinată.

„În cadrul procesului de vaccinare, fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare, va face o evaluare a temperaturii, după care urmează un triaj epidemiologic în care se insistă pe tot ce înseamnă date care țin de istoricul îndepărtat al pacientului. Vor fi disponibile în orice centru de vaccinare truse de rapiditate de acțiune, în caz de reacție alergică majoră, adică seringi umpute cu adrenalină în diluție”, a aăugat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...