Sindicaliștii de la Guvern, scrisoare deschisă către premier! Mai deschisă decât un program de weekend

Publicat: 23 mai 2024, 19:00, de Cristian Matache, în Pamflet , ? cititori
Sindicaliștii de la Guvern, scrisoare deschisă către premier! Mai deschisă decât un program de weekend

S-a săturat birocrația de kilogramele de hârțogărie? Sau e doar o farsă politică pentru a face loc altor favoriți?

Descoperă în acest pamflet realitatea din spatele declarațiilor prim-ministrului și reacția angajaților nemulțumiți de la Palatul Victoria.

Vor reuși protestele să aducă o schimbare reală? Sau vor fi doar niște figuranți într-un film prost regizat de alții?

Bogdan Șchiop, președintele FNSA, a trimis o scrisoare premierului Marcel Ciolacu, pe care am interceptat-o, deoarece era deschisă, și ne-am permis să o cosmetizăm:

Dragi colegi din administrație și stimat Domn Prim-ministru,

Vă scriem cu speranța că poate, într-o zi, ne veți auzi strigătele disperate. Deși ne adresăm ca și cum am fi la un spectacol de weekend, unde toți stau cu ochii pe popcorn, problemele noastre sunt cât se poate de reale.

Un prim-ministru luminat și o revelație uluitoare:

Domnul Prim-ministru, într-un moment de inspirație divină, a decis să împărtășească cu poporul o descoperire uimitoare: „chiar în Guvern, sunt angajați care protestează, susținând că muncesc prea mult pentru o mie și ceva de Euro pe lună.” Ați auzit bine, dragi colegi, nu e ficțiune, e realitatea românească!

Soluții suple și declarații epocale:

Acum, să trecem la partea preferată a publicului: soluțiile geniale pentru o administrație mai eficientă. Prim-ministrul nostru, cu o cafea în mână, ne-a promis o transformare radicală, o „slăbire” a birocrației, ca nu cumva să strice imaginea țării. Cum va face asta? Simplu! Va da afară pe toți cei care nu sunt pe linie politică, căci doar așa se face economie, nu-i așa?

O ordonanță miraculoasă și salarii… miraculoase:

Ne-a promis și o ordonanță miraculoasă care va elimina inechitățile salariale. De fapt, ne-a promis asta de mai multe ori. De data asta chiar va fi pe bune, nu? Nu vă faceți griji, majorările sunt de 10% doar pe hârtie, în realitate va trebui să puneți și voi ceva de la voi, probabil când veți primi banii… în septembrie, dacă sunteți norocoși.

Un mesaj cald pentru domnul prim-ministru:

Stimate Domn Prim-ministru,

Știm că ați găsit soluții pentru o administrație mai eficientă. Dar nu aveți dreptul să amenințați angajații care protestează. Puteți mări salariile celor care „merită”, adică cei aduși pe linie politică. Dar nu credem că reorganizarea are ca scop real flexibilizarea sistemului, ci doar de a face loc altor persoane aduse de partide după alegeri.

Concluzie: cine va râde la următoarele alegeri?

Dragi colegi sindicaliști, nu tăceți! Nu fiți complici la acest circ. Reacționați, protestați, faceți gălăgie, că altfel vom fi doar niște figuranți într-un film prost regizat de alții. Iar voi, politicienii, poate ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte să ne luați de proști. S-ar putea ca data viitoare când ne veți vedea pe străzi, să fim mai mulți, mai vocali și cu siguranță mult mai supărați.

Cu urări de protest pașnic și eficient,

Bogdan ȘCHIOP – Președinte al FNSA

P.S. Acest pamflet este destinat tuturor celor care au simțul umorului intact și sunt sătui până peste cap de inechități și promisiuni deșarte.