Sindicaliștii din transportul bucureștean anunță proteste. Principalele nemulțumiri

Aproximativ o sută de angajați ai Societății de Transport București vor manifesta, miercuri, în incinta companiei, timp de două ore. Principalele nemulțumiri vizează deciziile luate de noua conducere a transportatorului local.

Sindicatul Transpublic din STB a notificat pe 25 martie 2021 faptul că va organiza o acțiune de protest miercuri, 31 martie, între orele 12 și 14, în incinta firmei.

„Protestăm împotriva cercetărilor disciplinare, concedierilor, discriminărilor, abuzurilor și hărțuirii la care sunt supuși membrii organizației noastre de către conducerea numită politic  și ilegal să conducă STB SA”, susține Valer Ciobănescu, președintele Sindicatului Transpublic din STB, în notificarea trimisă autorității locale.

Conform organizatorului, la eveniment vor participa până în o sută de persoane.

Cine este noul director al STB

În urmă cu două săptămâni, pe 15 martie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că Adrian Criţ este noul director al Societăţii de Transport Bucureşti. Din aceeași data şi-a început activitatea noul Consiliul de Administraţie al STB.

„O să începem săptămâna asta negocierea între Primărie, ADI şi STB pentru contractul de delegare pe zece ani, sper, şi în acest contract de delegare vreau să introducem şi sancţiuni şi bonificaţii pentru respectarea acestui orar (de circulație al mijloacelor de transport în comun – n.r.). Deci bucureştenii au fost mult timp văduviţi de un transport public curat şi eficient, vreau ca nivelul de satisfacţie faţă de acest serviciu să crească şi, în momentul în care nivelul de satisfacţie va creşte, în mod transparent cu bucureştenii vom putea discuta de modificări de tarife. Asta e viziunea mea în momentul ăsta”, anunța Nicușor Dan în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.

Până la momentul numirii, Criț a fost consilier al directorului general al Registrului Auto Român (2016 – 2021) și în conducerea a două firme private. În perioada 2010 – 2012 a mai ocupat funcția de director general și președinte al CA la Autoritatea metropolitan de Transport București și la Regia Autonomă de Transport București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...