Salariul Directorului General al STB, aproape înjumătățit: Este doar un prim pas pentru a stopa risipa din banii bucureștenilor

Salariul noului Director General al Societății de Transport din Capitală a fost redus la aproape jumătate, a anunțat USR București care consideră acest demers ca fiind „unul firesc”.

Proaspăt numita conducere a STB SA a decis, în cea mai recentă întâlnire, reducerea salariului și bonusurilor anuale brute, acordate Directorului General STB, de la 783.888 lei anual (65.324 lei/lună), cât totalizau anterior, la 410.608 lei anual (34.217 lei/lună). Această sumă va fi condiționată de performanța înregistrată”, transmite USR București.

Conform legii, salariile directorilor generali din companiile publice au o componentă fixă și una variabilă, stabilite de către consiliile de administrație, anunță Aleph news.

„Prin propunerea făcută, Consilul de Administrație a avut în vedere că indemnizația fixă să rămână la nivelul a 6 salarii x 4.666 lei – salariul mediu național (27.999 lei brut) – iar bonusul variabil, anterior acordat lunar, în sumă de 8 salarii x 4.666 lei (37.328 lei brut), să fie acordat bianual.

Astfel, în loc de 96 salarii x 4.666 lei, se vor acorda maxim 16 salarii a 4.666 lei cu titlu de bonus de performanta. Se ajunge astfel la o reducere de costuri totală anuală a companiei de aproximativ 373.280 lei (76.405 de euro).

Considerăm că reducerea de costuri realizată de noua conducere a STB este un demers firesc, de inițiere a optimizării costurilor și de transformare a companiei astfel încât să fie orientată către performanță. Este doar un prim pas al echipei manageriale pe lungul drum către eficientizarea companiei prin stoparea risipei din banii bucureștenilor și este unul salutar. Ne dorim ca STB să ajungă să furnizeze servicii de transport public de calitate pentru bucureșteni, îndeplinindu-și astfel scopul pentru care există”, potrivit USR București.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...