Sindicatele din Poliție reclamă cenzura la MAI

Sindicatele din Poliție sunt nemulțumite. Ele spun că este pentru prima dată când s-a dat ordin ca bilanțurile anuale să se facă fără invitați, fără mass-media.

„Decizie fără precedent – bilanțuri anuale, cu ușile închise!

Printr-o dispoziție scrisă, transmisă din timp de la nivelul conducerii ministerului, s-a recomandat, cu fermitate, ca bilanțurile aferente activității din anul 2022, desfășurate la nivelul inspectoratelor generale, să fie organizate cu ușile închise, precizează SNPPC într-un comunicat. Practic, nu se vor invita persoane din partea unor asociații partenere legal constituite, a organizațiilor sindicale, a mass-media etc. Dispoziția în cauză a fost pusă în aplicare, astfel că activitățile de bilanț au fost ferecate de ochii neaveniților (probabil că, la anul, vor fi ,,top secret”).

SNPPC se întreabă “ori onor conducerea MAI a identificat, abia acum, baza legală în temeiul căreia astfel de activități nu sunt publice – ceea ce ar presupune că, în toți anii din urmă, bilanțurile s-au desfășurat ilegal -, ori a încălcat grosolan cel puțin unele dintre prevederile art. 2 și 13 din  Legea nr. 52/2003!? Oricum ar fi, nu e bine! Nu e posibil ca un minister, destinat prin însăși fundamentul său social și juridic să funcționeze ca autoritate de aplicare a legii, să sfideze legea și cutumele transparenței publice după bunul plac!”

Sindicatele din Poliție: „Nimic despre drepturile polițiștilor”

SIndicatele din Poliție mai spun că bilanțurile au fost făcute publice prin comunicatele  inspectoratelor generale postate pe site-urile oficiale și pe conturile de facebook, unde sunt prezentate rezultate, realizări, cifre pozitive, acțiuni derulate etc.

Totuși, sindicatele atrag atenția că nu au văzut nimic despre drepturile și interesele polițiștilor în 2022 sau în perspectiva 2023. Nici despre sănătatea și securitatea în muncă, despre colaborarea cu organizațiile sindicale și cu alte asociații legal constituite, nu s-a vorbit. În comunicările publice nu se spune nimic nici despre condițiile de muncă, despre permanența la domiciliu fără plata orelor aferente, despre cum fac față sarcinilor și programului de lucru polițiștii de la posturile rurale încadrate doar cu unu sau doi oameni, despre greutățile polițiștilor judiciariști, ale celor de la frontiera verde, Imigrări etc. Nu se spune nimic nici despre salarizarea deficitară și neatractivitatea, din ultima vreme, pentru profesia de polițist, despre motivele care-i determină pe oameni să plece din sistem fără să mai privească în urmă etc.

Sindicatele din Poliție solicită Guvernului, MAI și Parlamentului, în ceasul al 12-lea, să se întoarcă cu fața catre polițiști, personalul contractual și rezerviștii din MAI.. Vor să înceteze degringolada salarizării și a pensiilor militare de stat!

Citește și: Se încing spiritele în Poliție. Angajații sunt nemulțumiți de salarii!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...