Se încing spiritele în Poliție. Angajații sunt nemulțumiți de salarii!

Sindicatele din Poliție trag un semnal de alarmă cu privire la creșterile salariale. Polițiștii au primit salariile și nu sunt mulțumiți de sumele luate în plus, spunând că nu acoperă nici măcar rata inflației de 13,8%.

SNPPC spune că nu mai merită să te angajezi în Poliție. Un tânăr polițist are puțin mai mult decât salariul minim pe economie. “Să primești, ca tânăr polițist, un salariu de funcție, de 3.491 lei brutîn condițiile în care salariul minim brut pe economie  este 3.000 lei, iar în construcții – 4.000, este un adevărat șoc! Dacă adăugăm și faptul că sistemul defectuos i-a trimis pe majoritatea să lucreze în alte județe decât cele de domiciliu, aceștia fiind nevoiți să suporte din propriul buzunar diferența dintre prețul chiriei plătite real – între 1.000-2.000 lei, în functie de piața locală – și decontul primit  de la stat, de numai 389 lei, coliva Ordinii Publice din România este aproape gata!”

Polițiștii spun că sunt niște creșteri mizere care nu acoperă nici măcar rata inflației din 2022 (13,8%). Nu acoperă majorările prețurilor produselor principale de consum și ale facturilor lunare la utilități, facturi care s-au dublat la energie sau gaze!

Din Poliție se pleacă pe capete

În aceste condiții polițiștii sunt de părere că, în anul 2023, la admiterea în scolile de agenti de poliție sau la Academia de Poliție va fi un nou record negativ: vor fi mai multe locuri decât candidați. Pe lângă miile de polițiști care s-au pensionat anul trecut, câteva sute și-au depus demisiile din cauza condițiilor de muncă și a salariilor.

Sindicatul polițiștilor a pus la dispoziție inclusiv capturi din conversațiile care au avut loc, ieri, pe grupuri între polițiștii tineri, intrați în sistem în ultimele luni. Ei sunt total nemulțumiți. Majoritatea acestora au venit cu speranțe și așteptări, dar iată că se gândesc să plece, prin demisie, dezamăgiți de raportul inegal și nedrept dintre salariul primit și riscurile/interdicțiile/îngrădirile pe care legea îi obligă să le respecte. În plus, li se va cere înapoi și banii pe norma de echipament pentru că au primit uniforme noi. Din păcate, și aici a fost cu minus pentru că uniformele au început să se rupă după nici două luni de purtare. Așa că… pagubă pe toate planurile.

Sindicatele din Poliție fac un apel la politicieni să respecte haina militară și să prețuiască ordinea și siguranța publică într-un stat de drept. „Ceea ce semănați dumneavoastră de ani buni de zile, va culege poporul, în viitorul apropiat! Trist este faptul că, aceste roade nefericite, generate de ,,munca” dumneavoastră, vor atârna, ca o piatră de moară, de gâtul întregii societăți românești, nu peste mult timp!”

Citește și: Munca suplimentară va fi plătită pentru polițiști, pompieri și jandarmi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...