„Situația este gravă la Centrala Nucleară de la Zaporojie. Vrem acces în interior”. Apelul șefului IAEA

Situația este gravă la Centrala Nucleară de la Zaporojie, avertizează șeful Agenției Internaționale a Energiei Atomice. Într-o ședință de urgență a Consiliului de Securitate ONU, Rafael Grossi a cerut acces în centrală pentru o delegație oficială a Națiunilor Unite.

Organizația Națiunilor Unite cere insistent instituirea unei zone demilitarizate în jurul centralei nucleare de la Zaporojie, cea mai mare din Europa.

Rafel Grossi, directorul Agenției Internaționale a Energiei Atomice, afirmă că situația este gravă, iar totul se află și sub presiunea timpului. Într-o reuniune de urgență a ONU, acesta spune că o delegație a agenției internaționale trebuie să primească acces urgent în Centrală, pentru inspecție.

Altfel, ar putea urma consecințe catastrofale, mai spune Grossi. Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU a declarat că țara sa nu susține propunerea de a crea o zonă demilitarizată în jurul centralei.

În tot acest timp

„Nimeni nu știe care vor fi scopurile și obiectivele celor care vin inspecție”, a spus diplomatul Moscovei.

În tot acest timp, Ucraina și Rusia se acuză reciproc de bombardamente la centrala nucleară. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că doar retragerea completă a armatei ruse de pe teritoriul centralei va garanta restabilirea securității nucleare.

Compania ucraineană de stat care operează centrala acuză Rusia de cinci noi atacuri. În replică, Moscova spune că soldații ucraineni bombardează, de fapt, centrala, relatează The Guardian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...