Situație critică la secția de Oncologie a Spitalului Municipal Timișoara: pacienții stau în frig. Medic: Mare lucru nu putem să facem

Situație critică la secția de Oncologie a Spitalului Municipal din Timișoara. Cei internați aici trebuie să facă față nu doar bolii cumplite, ci și frigului din saloane.

Societatea care asigură căldura și apa caldă în oraș a scăzut temperatura agentului termic, din cauza datoriilor. Medicii caută acum soluții pentru ca pacienții să nu sufere și de frig.

În saloanele unde stau suferinzii caloriferele sunt aproape reci, iar apa de la robinete e călâie. Societatea de termoficare a redus temperatura apei cu patru grade. Pare puțin, dar căldura se pierdea și așa prin conductele vechi, până ajungea in calorifere si la robinet.

Într-un salon, de exemplu, sunt aproximativ 13 grade. Pacienții sunt nevoiți să poarte căciuli și sunt acoperiți cu trei pături. După lăsarea intunericului este și mai frig, iar unii pacienți abia reușesc să se odihnească, conform Știrileprotv.ro.

Clădirea este din 1975, iar instalațile electrice nu au fost refacute. Așa că soluția încălzirii cu aeroterme sau calorifere electrice e riscantă.

 „Încercăm să-i încălzim cum putem, mare lucru nu putem să facem. Nu putem folosi surse externe, nu putem folosi suflante, nu putem folosi reșouri, pentru că există risc de incendiu și este interzis”, a declarat Petra Coroescu, șefa Secției de Oncologie a Spitaluii Municipal Timișoara.

Managerul unității medicale, Ramona Gâdea, a declarat că demersurile pe care spitalul le-a făcut anterior, au fost inclusiv instalarea de gaz, pentru a avea o centrală proprie acolo, dar problema este că gazul este doar la colțul străzi, nu în în vecinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole