Situație incredibilă la Jocurile Olimpice: Doi antrenori i-au ordonat atletei Kristina Ţimanuskaia să-și facă bagajele!

Doi antrenori din Belarus au fost dați afară din Satul Olimpic de la Tokyo. Rămași fără acreditări la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cei doi antrenori ai echipei de atletism din Belarus, Iuri Maisevici și Artur Șimak au părăsit deja Satul Olimpic.

Ei urmează a fi audiați, după ce i-au ordonat atletei Kristina Ţimanuskaia să-și facă bagajele și să se întoarcă în țară. Sportiva de 24 de ani îi criticase pe antrenori, pe rețelele de socializare, unde a scris că a fost obligată să participe la cursa de ștafetă 4x400m, alta decât cea pentru care se pregătise. Comitetul Olimpic din Belarus și antrenorii au spus însă că atleta a fost retrasă de la Tokyo, din cauza problemelor de sănătate mintală.

A fost dusă cu forța la aeroportul din Tokyo

Bineînțeles, nu e adevărat. Nu am nicio problemă, dacă aș fi avut probleme de sănătate mintală, cum aș mai fi participat la Jocurile Olimpice? Chiar e ciudat” – a spus Kristina Ţimanuskaia, într-un interviu acordat BBC.

Antrenorul mi-a spus că trebuie să mă întorc acasă și să le zic tuturor că sunt accidentată, ceea ce nu este adevărat, iar dacă nu fac asta și voi alerga în proba de 200 de metri, când mă voi întoarce acasă, voi avea o mulțime de probleme, cu siguranță îmi voi pierde locul de muncă și mă vor da afară din echipa națională, de altfel au și făcut-o, de aceea, cred că pentru mine e periculos să fiu în Belarus”, a mai spus sportiva pentru BBC.
Dusă cu forța la aeroportul din Tokyo, tânăra a cerut ajutorul poliției, iar în prezent, se află în Polonia, unde a primit azil umanitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...