Situație îngrijorătoare în România din cauza pandemiei. Medic: Am refuzat un copil de 10 ani pentru că nu mai avem locuri

Cu cât numărul de bolnavi de Covid-19 crește, cu atât medicii din spitalele din România se confruntă cu situații tragice. Una dintre aceste situații a avut loc la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, unde managerul unității medicale, Cristian Oancea, a fost nevoit să refuze un copil de 10 ani fiindcă spitalul nu mai are locuri să trateze pacienții.

„Am refuzat un copil de 10 ani și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri”, a declarat medicul Cristian Oancea la Realitatea Plus.

Oancea a spus că a fost nevoit să le recomande angajaților Direcției de Sănătate Publică să se adreseze unui alt centru medical, mai aproape de Arad.

„Noi am fost sunați dacă avem locuri și am spus că nu, pentru că asta e situația și le-am indicat să se adreseze următorului centru, mai aproape de Arad”.

Managerul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a atras din nou atenția asupra problemelor cu care se confruntă sistemul medical în contextul pandemiei de coronavirus.

„Suntem la capăul puterii, spitalele sunt pline și vedem în continuare mesaje de dezbinare. Le cerem în continuare oamenilor să fie solidari, ei ne spun nouă că suntem corupți, dar noi ne facem datoria până la capăt. Până la acest moment ne-am descurcat, dar acum trebuie să facem cumva să creștem capacitatea pediatrică COVID și le cerem părinților care au copii cu comorbidități să aibă grijă și să îi protejeze”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole