Soarta părea că le e pecetluită: Din Ucraina, în România, povestea ursului Barik şi a lupoaicei Elza

Reprezentanţii Asociaţiei „Milioane de Prieteni” reușeau  cu o lună în urmă să o aducă pe ursoaica Mașa, din Ucraina în România. Fostă vedetă de circ, Mașa a murit însă la numai două săptămâni după ce a ajuns în Sanctuarul de la Zărneşti, în urma unei comoţii cerebrale.

Acum alţi doi „refugiaţi” vor ajunge în sanctuarul de la Zărneşti. De această dată este vorba despre ursul Barik, un mascul de 15 ani, de 600 de kilograme captiv de când s-a născut, şi de lupoaica Elza, o femelă în vârstă de 3 ani.

Convoiul cu cele două necuvântătoare a plecat din Ucraina, de la Cernăuţi, şi se îndreaptă spre Zărneşti, acolo unde vor avea parte de o viaţă liniştită şi de libertate.

Viață demnă departe de orice pericol

Lungul drum către libertatea mult visată, către o viață demnă departe de orice pericol, a început pentru ursul Barik în vârstă 15 ani și lupoaica Elza care are 3 ani. Captivi de când s-au născut în cuști mici lângă un complex hotelier din Cernăuți – Ucraina și cu teama unui conflict armat în zonă ,soarta părea că le este pecetluită.

O nouă operațiune de salvare cu mari emoții este în desfășurare. Fiecare clipă în plus petrecută într-o țară măcinată de război reprezintă un pericol de moarte pentru cele două animale nevinovate.

Convoiul a plecat din Cernăuți urmând să parcurgă circa 1.000 de km până la vama Halmeu-județul Satu Mare. Pe drum însă sunt numeroase controale armate și pericole la tot pasul”, a transmis Asociaţia „Milioane de Prieteni” pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole