Soarta primarului din Sibiu se decide marți

Magistrații au decis să fixeze pentru marți noul termen de judecată în cazul validării mandatului Corei Astrid Fodor, realeasă primar al Sibiului. Anterior, Judecătoria Sibiu a decis că nu poate continua din cauza unei incompatibilități declarate de Agenția Națională pentru Integritate.

Cererea de validare a noului mandat de primar al municipiului va fi judecat de Secția I civilă. ”Dosarul are stabilit primul termen de judecată pentru data de 27 octombrie 2020, ora 12.00, în Cameră de consiliu”, arată reprezentanții Tribunalului pe portalul instanței de judecată.

Magistrații de la Judecătoria Sibiu au respins, pe 16 octombrie, validarea mandatului primarului reales în 27 septembrie – Astrid Cora Fodor.

„Respinge cererea de validare a mandatului de Primar al Municipiului Sibiu, formulată de BEC Sibiu nr. 1. Respinge cererea de intervenție formulată de intervenienta Astrid Cora Fodor”, se arată în soluția pe scurt, pronunțată atunci de magistrați.

Hotărârea are la bază decizia recentă a ANI, conform căreia Astrid Cora Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate deoarece a fost simultan viceprimar al municipiului Sibiu şi membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu și al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

Vinerea trecută, pe 23 octombrie, Fodor a depus cererea de apel. Conform legii, acesta trebuie să se judece în termen de cinci zile.

La alegerile locale din 27 septembrie, Astrid Cora Fodor a candidat pentru un nou post de primar al municipiului Sibiu din partea Forumului Democrat al Germanilor din România și a obținut prima poziție cu 43,04%, fiind urmată de liberalul Adrian Cosmin – Bibu, cu 31,13%.

Dacă va fi invalidată și de Tribunal, se vor relua alegerile pentru funcția de edil.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole