ȘOC ÎN POLITICA DIN GORJ: Patru primari PSD au trecut la PNL

Astăzi, patru primari ai Partidului Social Democrat (PSD) din județul Gorj și-au anunțat trecerea în echipa Partidului Național Liberal (PNL), subliniindu-și susținerea pentru președintele PNL Gorj, Ion Iordache, într-un clip postat pe pagina de Facebook a organizației PNL Gorj. Această mișcare politicoasă vine pe fundalul unui județ în care colaborarea între cele două partide nu este una obișnuită.

Primarii Mihai Calotă din comuna Urdari, Lucian Goață din comuna Prigoria, Sorin Lambu din Ionești și Viorel Rotaru din comuna Bolboși au anunțat că se alătură PNL Gorj pentru alegerile locale din 2024, aducându-și susținerea și echipele lor. Această schimbare de alianță politică este însoțită de un comunicat de presă emis de Departamentul de Comunicare al PNL Gorj, care precizează că acești primari și-au exprimat dorința de a candida din partea PNL la următoarele alegeri locale.

Mihai Calotă, primarul cu o experiență de peste 20 de ani în administrație, este recunoscut pentru contribuția sa la dezvoltarea comunei Urdari, transformând-o într-una dintre cele mai moderne comune din Gorj. Viorel Rotaru, aflat la primul său mandat, a reușit deja să obțină finanțare pentru proiecte semnificative, cum ar fi alimentarea cu gaze a localității Bolboși.

Sorin Lambu, primarul din Ionești, care este la primul său mandat, a accesat fonduri atât din surse europene, cât și naționale pentru proiectele comunității sale. În PNL, acesta vine alături de întreaga sa echipă cu care a câștigat alegerile locale. Lucian Goață, primarul comunei Prigoria, este cunoscut pentru ambiția sa în obținerea de finanțare pentru proiecte importante, precum îmbunătățirea infrastructurii rutiere, aprovizionarea cu apă și dezvoltarea școlilor.

Conducerea PNL Gorj le urează bun venit noilor colegi și subliniază deschiderea față de toți gorjenii de bună credință care doresc să contribuie la dezvoltarea comunității lor și a județului Gorj. Această schimbare politică semnalează o nouă dinamică în județul Gorj, unde colaborarea între PNL și PSD nu a fost o practică obișnuită. Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a avertizat anterior social-democrații că pentru fiecare primar liberal care ar trece la PSD, vor exista cel puțin trei primari care vor face pasul opus, trecând în tabăra liberală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...