Șoc la Rapid! Șucu l-a dat afară pe Bergodi

Publicat: 16 apr. 2024, 16:00, de Cristian Matache, în SPORT , ? cititori
Șoc la Rapid! Șucu l-a dat afară pe Bergodi

Inevitabilul s-a produs! Italianul Cristiano Bergodi nu mai este antrenorul lui Rapid București.

Acționarii echipei Rapid București, Dan Șucu și Victor Angelescu, au privit cu îngrijorare și dezamăgire meciul împotriva echipei Sepsi, în care Rapidul a suferit o nouă înfrângere cu scorul de 0-1. Această înfrângere nu doar că a pus capăt speranțelor la titlu, ci a și eliminat echipa din cursa pentru calificarea în competițiile europene în sezonul viitor.

În urma acestui rezultat, echipa Rapidului, care se află într-o formă proastă, ocupă acum penultimul loc în play-off, având patru înfrângeri în patru meciuri disputate.

Astăzi, clubul a organizat o ședință-maraton, conform informațiilor furnizate de Digi Sport, în cadrul căreia s-a decis rezilierea pe cale amiabilă a înțelegerii cu antrenorul Cristiano Bergodi. Potrivit sursei citate, Bergodi nu va mai conduce nici măcar antrenamentul de astăzi, iar ședința de pregătire va fi coordonată de Adrian Iencsi și Bogdan Lobonț.

„Despărțirea se va produce amiabil, normal“, a confirmat Victor Angelescu, acționarul echipei Rapid, plecarea lui Bergodi.

Astfel, s-a încheiat al treilea mandat al tehnicianului italian la echipa giuleșteană. Cristiano Bergodi a antrenat Rapidul și în sezoanele anterioare, însă de fiecare dată mandatul său a fost scurt, din diverse motive. În total, italianul în vârstă de 59 de ani a condus echipa în 37 de meciuri, obținând 16 victorii, 12 egaluri și suferind 9 înfrângeri.

Confirmarea oficială a acestei despărțiri a venit prin intermediul paginii de Facebook a FC Rapid, care a mulțumit lui Cristiano Bergodi, antrenorului secund Luigi Ciarlantini și preparatorului fizic Ionel Colonel pentru contribuția adusă și le-a urat succes în continuare.

Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță, în timp ce clubul caută un nou antrenor pentru a redresa situația echipei în campionatul intern.