ȘOCANT: Video cu un bărbat care bate un copil la geam EXCLUSIV

Publicat: 23 ian. 2023, 15:02, de Otilia Caloian, în ACTUALITATE , ? cititori
ȘOCANT: Video cu un bărbat care bate un copil la geam EXCLUSIV

Aseară am asistat, fără să vreau, la o scenă terifiantă: un bărbat bătea un copil, care se zbătea în fața unui geam deschis, la etajul cinci al unui bloc, de pe Bulevardul Gheorghe Șincai din cartierul Tineretului din București. Am sunat imediat la 112, pentru că, la cât de tare urla bărbatul și la cât de mult se zvârcolea copilul, mi-a fost teamă să nu-l arunce pe geam.

Aseară, în jurul orelor 22.00, eram pe balcon și am auzit niște țipete disperate de copil și un bărbat care urla. Un bărbat din blocul vecin, de pe cealaltă parte a Bulevardului Gheorghe Șincai, era în dreptul geamului, cu fereastra deschisă, cu un copil de 5-6 ani, după aproximările mele. Urla la copil de răsuna tot cartierul: “Ce ai căutat mă aici?! Spune! Ce cauți tu aici?!”. Copilul plângea în hohote și spunea obsesiv: “Iartă-mă! Iartă-mă!”. “Ce căutai mă aici?! Repet!” urla bărbatul, cu copilul în brațe, care se zbătea, și pe care îl apleca, din când în când, în afara geamului.

Am sunat urgent la 112. Tocmai de aceea filmulețul este foarte scurt. Am decis, instant, că este mult mai important să sun la 112, să salvez copilul, decât să fac video-reportaj. La orele 22.01 am sunat la 112. Poliția a venit în cel mult trei-patru minute după ce am închis apelul cu centralista. În secunda doi a apărut și un echipaj SMURD, apoi încă alte două mașini de Poliție.

Între timp, bărbatul închisese geamul, dar avea lumina aprinsă și puteam vedea la el în casă cum se apleca asupra copilului, în continuare. Poliția nu știa exact care este apartamentul cu pricina și m-au sunat. Le-am indicat exact care este fereastra apartamentului în care bărbatul agresa copilul.

Priveam de pe geam cum polițiștii și echipajul SMURD erau neputincioși. Voiau să intre să salveze copilul, dar nu reușeau să intre în scara blocului, care era închisă și avea interfon. După patru-cinci minute de stat la scara blocului, organele de ordine au intrat în scară.

Au ieșit după aproximativ 20 de minute. Singuri, fără atacator. Apoi, toate cele trei mașini de Poliție au plecat. A mai rămas doar ambulanța SMURD, preț de încă vreo 20 de minute.

Ce a constatat Poliția

Halucinant este faptul că, deși bărbatul răcnea cât îl țineau plămânii, copilul se zbătea, era zdruncinat și plângea în hohote, când au ajuns polițiștii la ușa lor, le-au spus că la ei este liniște și pace. „Le-au spus polițiștilor că nu e nicio problemă, copiii sunt în baie, că s-au jucat liniștiți. Nu a avut cum să-i amendeze pentru că nu erau urme de violență în casă. Poliția de proximitate îi are acum în evidență și vor mai trece pe acolo, din când în când să verifice. Nu este cazul să anunțăm DGASPC. Când sunt copii la mijloc, situația este foarte delicată. Colegii noștri au experiență în cazurile de violență domestică și știu imediat să identifice așa ceva. În cazul de față, bărbatul doar a mustrat copilul pentru că se urcase pe geam și s-a speriat, că i-a fost teamă să nu cadă”, au declarat, pentru Puterea.ro, surse din Poliție.

Am făcut o solicitare oficială, în scris, Poliției Capitalei. Până la publicarea acestui articol nu am primit un răspuns în scris.

Polițiștii intră greu în scările de bloc din cauza interfoanelor

“Nu prea ai ce să-i faci. Dacă or fi bătut la ușă și omul acela s-o fi prefăcut că nu e nicio problemă la el în casă. Copilul, poate de frică a negat… O mai fi fost în casă și mama copilului, care și ea o fi negat incidentului… I-a dat cel mult o amendă pentru deranjarea liniștii publice”, au declarat, pentru Puterea.ro, alte surse din Poliție. De asemenea, sursele noastre ne-au spus că polițiștii și echipajele ambulanțelor se confruntă cu problema interfoanelor pentru a intra în scările blocurilor și că pierd foarte mult timp din cauza aceasta.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele