Societatea de Transport Bucureşti vrea să scumpească preţul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun

Societatea de Transport Bucureşti vrea să scumpească preţul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun de suprafaţă. Biletul care costă acum 1 leu şi 30 de bani va fi eliminat. El va fi înlocuit cu un alt tip de bilet, cel de o oră. Prețul pentru o călătorie de o oră ar trebui să fie de 3 lei. 

Cu un bilet de 3 lei, într-o oră, un călător ar avea voie să schimbe mai multe mijloace de transport în comun de suprafață. În acest moment, biletul îți permite să călătorești doar o singură dată, plătești 1.3 lei la următoarea urcare, potrivit Europa FM.

Există și acum călătoria pe o oră pentru toate mijloacele de transport în comun, costă 1.3 lei, dar se poate plăti doar cu telefonul, nu și cu portofelul electronic de la STB. Directorul Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, spune că ”luând în considerare ce se întâmplă în Europa, luând în considerare tarifele existente în momentul de față în municipiile reședință de județ, consider că un tarif pentru utilizarea transportului public în decurs de o oră, un tarif de circa 3 lei, ar fi unul corect”.

Și alt abonament

STB vrea să introducă și un abonament pe o jumătate de an sau pe un an. 500 de lei este propunerea pentru un an de zile.

STB spune că vrea, astfel, să-i încurajeze pe cei care folosesc frecvent mijloacele de transport în comun de suprafaţă. Desigur, va fi în defavoarea celor care îl folosesc ocazional. Conducerea STB promite timpi corecţi de deplasare în oraş şi condiţii mai bune de călătorie. E vorba de o propunere care va fi dezbătută public, apoi votată în Consiliul General.

1 COMENTARIU

  1. Cum la noi astepti un autobuz,tramvai 15-20minute, mai stai in trafic la stopuri alte 15 minute, ca nu ai banda de tr.in comun iar pe liniile de tramvai au bagat si autobuze, practic in o ora mergi doar cu doua mijl.de transoort in comun. Era mai corect sa dubleze biletul si sa nu ne vanda noua ipocrizie maxima! Si sa se apuce sa repare sinele de tramvai , sa faca banda unica pentru autobuze si troleibuze! Apoi sa reduca suprapunerile de trasee cu zeci de autobuze si troleibuze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...