Socrul lui Bănicioiu, Ioan Prioteasa, fost primar la Scornicești, trimis în judecată de ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat ieri starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 26 aleși locali.

Fostul edil de la Scornicești acuzat de ANI de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane

Printre aleșii locali pentru care ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se numără și fostul primar PNL; PSD, Pro România al orașului Scornicești, Ioan Prioteasa.

În comunicatul ANI de ieri se menționa că ”PRIOTEASA IOAN, fost Primar al Orașului Scornicești, Jud. Olt SESIZARE PARCHET Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către PRIOTEASA IOAN a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul penal, întrucât, a semnat o serie de documente cu privire la societatea comercială în cadrul căreia soția acestuia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, creând astfel un avantaj patrimonial pentru societate în sumă de 19.480 Lei”. 

Numai că ceeea ce se știe mai puțin este faptul că Ioan Prioteasa  este nimeni altul decât socrul lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru la Sportului și Sănătății din cabinetul Ponta. Dar la începutul acestei lunii, Nicolae Bănicioiu a fost trimis în judecată de DNA fiind acuzat că a luat o mită de aproape 4 milioane de lei ca urmare a faptului că ar fi promis unor oameni de afaceri că intervine pentru numirea sau păstrarea în funcție a managerilor de spital.

Bănicioiu în vizorul DNA, socrul sub lupa Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Conform portalului ICCJ, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru trafic de influență și luare de mită. Procurorii au mai trimis în judecată pe Cătălina Alexandra Furtună, inculpată de complicitate la trafic de influență și luare de mită. 

Procurorii susțin că în perioada 2012-2015, Nicolae Bănicioiu ar fi acceptat promisiunea a doi afaceriști și ulterior ar fi primit, în total, aproape 1 milion de euro (aproximativ 4 milioane de lei) dividende de la două societăți care comercializau bunuri către spitale și institute. Bănicioiu le-ar fi promis oamenilor de afaceri că va interveni pe lângă ministrul Sănătății pentru a-i ajuta pe afaceriști fie prin menținerea managerilor din cinci spitale, fie prin numirea unor manageri apropiați de afaceriști. 

Spitalele la care se face referire sunt Institutul Oncologic, Fundeni, Ana Aslan, Floreasca și Matei Balș. Așadar, după ce Bănicioiu a ajuns în vizorul DNA, ANI l-a trimis și pe socrul său, Ioan Prioteasa, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...