Șofer de TIR turc, prins în vamă cu marfă contrafăcută în valoare de peste 4 milioane de lei

Publicat: 03 mart. 2024, 17:01, de Cezar Andrei, în ACTUALITATE
Șofer de TIR turc, prins în vamă cu marfă contrafăcută în valoare de peste 4 milioane de lei
TIR-ist turc, prins în vamă cu marfă contrafăcută în valoare de peste 4 milioane de lei

Un șofer de TIR turc a fost prins de polițiștii de frontieră din Vama Giurgiu cu marfă contrafăcută în valoare de peste 4 milioane de lei. Aceștia au descoperit aproximativ 57.000 de bunuri în camionul cetățeanului turc, printre acestea numărându-se articole vestimentare, prosoape şi covoraşe de baie, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Bunurile pe care le transporta șoferul de TIR proveneau din Turcia și Polonia.

”În data de 01.03.2024, în jurul orei 02:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un automarfar condus de un cetăţean turc, în vârstă de 50 ani. Conform documentelor de însoţire a mărfii, mijlocul de transport era încărcat cu textile şi circula pe ruta Turcia-România-Polonia”, precizează Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă, duminică, conform news.ro.

Citește și: Stenograme incendiare din dosarul Vama București. „Jigodiile” erau vameșii corecți, „oamenii buni” luau mita

Marfa valora peste 4 milioane de lei

Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, mărfurile transportate de șoferul turc l-ar fi îmbogățit pe acesta cu peste 4 milioane de lei. Toate produsele au fost ridicate de polițiștii de frotieră, în vederea continuării cercetărilor, scrie știripesurse.ro.

Șoferul este cercetat pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.