Șoferii vor fi anunțați prin SMS și e-mail când le expiră permisul, începând din această lună

Publicat: 04 iul. 2024, 17:34, de Cristina Cohuț, în SOCIAL , ? cititori
Șoferii vor fi anunțați prin SMS și e-mail când le expiră permisul, începând din această lună

Autoritățile au anunțat că șoferii ale căror permise de conducere sunt pe cale să expire vor primi notificări prin SMS și e-mail. Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări a introdus, începând cu luna iulie, acest serviciu electronic pentru a sprijini conducătorii auto.

Serviciul electronic, activ de la 1 iulie 2024, permite trimiterea de notificări prin SMS și e-mail în următoarele cazuri:

  • cu 30 de zile înainte de expirarea permisului de conducere
  • o zi după expirarea permisului, în cazul în care titularul nu l-a reînnoit.

Notificarea va include data expirării permisului de conducere, seria acestuia și un link către platforma de programări online disponibilă pe site-ul dgpci.mai.gov.ro.

„Transmiterea notificărilor prin intermediul serviciilor de mesagerie la numărul de telefon mobil (valabil doar în rețelele naționale, aparținând titularului/ reprezentantului legal/persoanei împuternicite) și la adresa de e-mail comunicată la momentul depunerii cererii de eliberare a unui nou permis de conducere, se va realiza automat pentru toți deținătorii de permis Scopul inițiativei este de a acorda un sprijin real cetățenilor în vederea informării privind necesitatea reînnoirii permisului de conducere și, în același timp, evitarea unor situații neplăcute referitoare la conducerea cu un permis expirat.

Totodată, prin acest serviciu se asigură creșterea gradului de conform al cetățenilor și evitatea perioadelor aglomerate, prin redistribuirea graduală a volumului de cereri înregistrate la nivelul stucturilor teritoriale”, transmite DGPCI în comunicatul de presă.