Soluțiile Romaero pentru a rămâne pe linia de plutire: vinde din imobile și se împrumută

Mai multe terenuri și clădiri oferite spre vânzare, un împrumut de 50 de milioane de lei și chiar o eventuală restructurare de personal sunt soluțiile prin care Guvernul speră să redreseze situația de la Romaero.

Compania, care se ocupă de întreținerea aeronavelor, producție, fabricarea de arme, consultanță și management, înregistra anul trecut datorii de 694 milioane lei și pierderi de 65 de milioane de lei.

Din acest motiv, Executivul a decis să adopte un Plan de restructurare operațională a Romaero pentru perioada 2022 – 2031.

Pentru a reduce din datorii, se propune pe termen scurt să fie vândute patru terenuri ce totalizează peste 1 hectar pe Drumul Nisipoasa 123 – 155 (București), o contrucție de învățământ pe str. Belizarie nr. 2, căminele de nefamiliști A și B de pe bd. Ion Ionescu de la Brad nr. 1 și un împrumut comercial de 50 de milioane de lei pentru capital de lucru.

Nu este exclusă nici restructurarea personalului: se va calcula necesarul de personal în funcție de complexitatea activității, gradul de încărcare a salariaților, de programele actuale și de perspectivă.

Pe termen mediu (2024 – 2026), soluția este tot imobiliară: vânzarea terenurilor de pe bd. Ficusului 44 și a mai multor spații industriale.

Compania cu capital majoritar de stat, Romaero este controlată de Ministerul Economiei, cu 51,90% din capital, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) are o participație de 25,85%, iar Fondul Proprietatea deține 21% din acțiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...