Sondaj: Câte sticle de ulei au acum românii în casă?

Românii au luat cu asalt, de curând, supermarketurile ori magazinele de cartier după ce s-a anunțat „criza uleiului de floarea soarelui”. Totul a pornit de la un comunicat de presă al FEDIOL, federația care reprezintă industria europeană a uleiurilor vegetale și a făinii proteice din Europa.

Acel comunicat a fost transmis în urmă cu mai bine de o săptămână, iar „efectul” asupra românilor, deși întârziat, i-a făcut să se înghestuie în supermarketuri și magazine pentru a cumpăra „uleiul cel de toate zilele”. Rezultatul? Preţul per litru a crescut peste noapte cu 25% însă, culmea ironiei, tocmai fervoarea românilor de a face stocuri a dus la scumpire, după cum au evidențiat și analiștii economici.

DCNews a efectuat un sondaj în cadrul căruia românii au fost întrebați cum stau la capitolul rezerve de ulei. Iată rezultatele sondajului:

  • 41,5% dintre respondenţi au răspuns că au în casă 1-3 sticle de ulei (de 1 litru)
  • 41,5% au declarat că dețin doar strictul necesar (nemenționând cantitatea)
  • 12,1% au spus că au un bax de ulei în case (6 litri)
  • 4,9%  au spus că au mai multe baxuri

Pentru a înțelege mai mult în ceea ce privește această „criză a uleiului”, explicația concisă și pe scurt a specialiștilor pieței este aceea că materia primă pe care o folosesc procesatorii, respectiv floarea-soarelui, s-a scumpit foarte mult, iar creşterile au început înainte de criza din Ucraina.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui sa fie egal zero acest consum pentru o economie sănătoasă al unei ţări democratice cu o populație de doar 14 milioane de locuitori.
    Asta se întâmplă când ai voștri politicieni corupți își bate joc de populația României .
    Cum poți să omori mai repede niște familii… care trăiesc de peste 3 decenii sub nivelul sărăciei ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...