Sondaj CURS: PSD conduce detașat în preferințele bucureștenilor

Publicat: 25 feb. 2024, 17:45, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în POLITICĂ , ? cititori
Sondaj CURS: PSD conduce detașat în preferințele bucureștenilor
Sondaj CURS- PSD conduce detasat in preferintele bucurestenilor

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în București, în perioada 9-23 februarie, arată că PSD conduce detașat în preferințele politice ale electoratului din Capitală.

Potrivit sondajului, realizat anterior deciziei de comasare a alegerilor și a lansării unei liste comune PSD-PNL în București, opțiunile pentru Consiliul General arată astfel:

PSD – 34%

Alianța USR-PMP-FD – 23%

PNL – 16%

AUR – 13%

SOS România – 6%

PUSL – 5%

Altul – 3%

Doar 50% din totalul respondenților au exprimat o opțiune, restul fiind fie nehotărâți, fie au declarat că nu intenționează să voteze.

În ceea ce privește intențiile de vot pentru Primarul General, preferințele electorilor arată astfel:

Gabriela Firea (PSD) – 33%

Sebastian Burduja (PNL) – 8%

Mihai Enache (AUR) – 8%

Diana Șoșoacă (SOS) – 5%

Cristian Popescu Piedone (PUSL, spontan) – 10%

Referitor la actualul primar, Nicușor Dan, 59% dintre cei chestionați  consideră că activitatea edilului a fost proastă sau foarte proastă.

La fel ca și în cazul partidelor, doar 50% din totalul respondenților au exprimat o opțiune, restul fiind fie nehotărâți, fie au declarat că nu intenționează să voteze.

Principalele probleme din București sunt, conform sondajului, traficul (34%), termoficarea (23%), sănătatea/spitalele (18%), poluarea (6%), curățenia (5%), parcurile/spațiile verzi (5%), clădirile cu risc seismic (4%) și transportul public (3%).

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1067 de persoane cu domiciliul în București și vârsta de peste 18 ani. Marja maximă de eroare este de 3%, în cazul în care 95% dintre respodenți au fost sinceri. Interviurile au fost realizate față în față.