Sorana Cîrstea a obţinut calificarea în finala turneului de categorie WTA 250 de la Strasbourg

Publicat: 28 mai 2021, 23:00, de Eliza Popa, în SPORT , ? cititori
Sorana Cîrstea a obţinut calificarea în finala turneului de categorie WTA 250 de la Strasbourg

Sorana Cîrstea, locul 61 WTA, a obţinut, vineri, calificarea în finala turneului de categorie WTA 250 de la Strasbourg. Ea a învins-o, în penultimul act, scor 3-6, 6-4, 6-2, pe poloneza Magda Linette, locul 48 şi cap de serie numărul 8, după un meci de două ore şi opt minute.

Pentru Sorana aceasta este a doua finală din acest an, după ce a câştigat turneul de la Istanbul, în luna aprilie, şi a şasea din carieră. Ea mai are un trofeu în palmares, la Taşkent, în 2008.

A fost un meci foarte greu, cred că şi eu, şi Magda am jucat foarte solid şi chiar dacă am pierdut primul set am simţit că am jucat bine, dar adversara a fost mai bună. Am încercat apoi să fiu un pic mai deşteaptă şi să găsesc diferite căi de a ataca şi de a fi responsabilă şi a funcţionat.

Au fost multe schimburi lungi de mingi, dar cu viteză în acelaşi timp. Ambele am lovit cu putere, iar atunci când loveşti cu putere nu e uşor să schimbi direcţia, aşa că acesta a fost motivul pentru acele multe lovituri în diagonală. Sunte fericită, am venit la Strasbourg fără să ştiu cum mă simt şi fără aşteptări, aşa că este extraordinar să fiu în finală„, a declarat Cîrstea, la interviul de după meci.

Calificarea în finală este recompensată la Strasbourg cu un premiu de 13.224 de euro şi cu 180 puncte WTA. Campioana va primi 23.548 de euro şi 280 de puncte WTA. Sorana urcă până pe locul 53 după meciul de vineri, iar o victoria la acest turneu o va readuce în Top 50 WTA.