Sorana Cîrstea, calificată în turul 3 la US Open după o uluitoare răsturnare de scor

Publicat: 04 sept. 2020, 06:57, de Ziarul Puterea, în SPORT , ? cititori
Sorana Cîrstea, calificată în turul 3 la US Open după o uluitoare răsturnare de scor
Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea s-a calificat în runda a treia a turneului de tenis US Open, după ce a învins-o pe britanica Johanna Konta.

Aflată pe locul 77 WTA, Sorana părea a avea șanse mici în fața britanicei aflată pe luocul 13. Cu toate acestea, Cîrstea a obţinut o victorie uluitoare, după două ore şi 49 de minute, cu scorul de 2-6, 7-6 (7-5), 6-4.

În arena de la Flushing Meadows din New York Konta s-a impus clar în primul set, cu 6-2, după ce a câştigat ultimele patru ghemuri. Setul secund a fost echilibrat, niciuna dintre jucătoare nereuşind să tranşeze disputa. Sorana a salvat câte două mingi de break atât la 4-4, cât şi la 5-5, reuşind să încline balanţa în tiebreak.

În setul decisiv, Sorana Cîrstea a făcut break la 3-3, reuşind să fructifice a şasea şansă, apoi a revenit de la 0-40 pe propriul serviciu şi s-a desprins la 5-3. Românca a ratat două mingi de meci la acest scor, dar a încheiat meciul cu un ghem „alb” (6-4).

Singurul meci anterior fusese câştigat de Konta, în 2017, în turul al doilea la Eastbourne, cu 6-2, 6-2. Românca şi-a egalat acum cea mai bună performanţă de la US Open, turul al treilea (2009, 2019).

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 163.000 de dolari şi 130 de puncte WTA, iar în turul următor o va înfrunta pe Karolina Mucha, cap de serie numărul 30. Va fi primul său meci în circuitul profesionist contra cehoaicei care a trecut la US Open de rusoaica Ana Kalinskaia și de americanca Venus Williams.