Sorin Grindeanu: A fost relansată licitația pentru Lotul 2 (secțiunile E și D) ale autostrăzii Lugoj-Deva

Licitaţia pentru Lotul 2 (Secţiunile E şi D) al autostrăzii Lugoj-Deva a fost relansată, a anunţat, marţi seara, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

„CNAIR a transmis astăzi la ANAP, pentru verificare, documentaţia destinată noii proceduri de licitaţie. În maximum 10 zile, ANAP trebuie să finalizeze verificarea documentelor, după care CNAIR va putea lansa licitaţia propriu-zisă a contractului pentru proiectarea şi execuţia celor două secţiuni ale Lotului 2 din autostrada Lugoj-Deva”, a notat ministrul.

Şeful de la Transporturi a adăugat că pe secţiunile E şi D ale Lotului 2, care reprezintă sectorul lipsă din Autostrada Lugoj-Deva, urmează să fie construite faimoasele „tuneluri pentru urşi”, cu o lungime totală de 2,13 kilometri.

Pe 10 martie 2022, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a anulat procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii E şi finalizarea secţiunii D ale lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva pe motiv că oferta tehnică depusă de constructorii turci este neconformă şi va relua licitaţia, în regim de urgenţă.

„Joi, 10.03.2022, CNAIR anunţă că va relua licitaţia pentru contractul de ‘Proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul major de investiţii Autostrada Lugoj -Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D’, deoarece oferta tehnică depusă de Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turcia) este neconformă. În urma derulării procesului de evaluare, CNAIR a constatat faptul că propunerea tehnică depusă de asocierea turcă este neconformă, în baza prevederilor legale aplicabile în domeniul achiziţiilor publice”, potrivit unui comunicat din acea dată al companiei de drumuri.

Întrucât singura ofertă depusa în cadrul procedurii de atribuire a fost respinsă, CNAIR, în calitate de autoritate contractantă, a anulat procedura de atribuire, în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. Astfel, autoritatea contractantă are obligaţia de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă.

O asociere de constructori turci a ofertat pentru proiectarea şi execuţia secţiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1), a anunţat, pe 14 februarie, Sorin Grindeanu, pe Facebook.

„Sunt 9,13 km de autostradă care va include 2,13 km de tunel, iar întregul proiect va fi finanţat din fonduri europene. Cele două tuneluri forate care urmează să fie construite între localităţile Margina (judeţul Timiş) şi Holdea (judeţul Hunedoara) vor fi formate din două galerii unidirecţionale, câte una pe fiecare cale de circulaţie”, a precizat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Antreprenorul turc ar fi trebuit să finalizeze în 10 luni proiectarea şi în 28 de luni execuţia, la un preţ estimat de 1,36 miliarde lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...