Sorin Grindeanu afirmă că PSD și PNL sunt pe cale să câștige Bucureștiul: „Nu există negociere pentru retragerea lui Popescu-Piedone”

Publicat: 09 apr. 2024, 06:11, de Radu Caranfil, în POLITICĂ , ? cititori
Sorin Grindeanu afirmă că PSD și PNL sunt pe cale să câștige Bucureștiul:
Sorin Grindeanu, atac tăios la Nicușor Dan

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a respins vehement zvonurile privind o posibilă retragere a lui Cristian Popescu-Piedone din cursa pentru Primăria Capitalei, afirmând că nu există astfel de negocieri în cadrul partidului. Într-un interviu acordat postului de televiziune Digi 24, Grindeanu a subliniat că are încredere că alianța PSD-PNL va triumfa în alegerile din 9 iunie, cu candidatul lor comun, Cătălin Cîrstoiu, fiind singura opțiune „solidă” în competiție.

Grindeanu a fost clar în privința poziției sale, afirmând că nu negociază și nici colegii săi nu au făcut acest lucru. El a respins orice speculații legate de o posibilă retragere a lui Popescu-Piedone din cursa electorală, subliniind că acesta este văzut doar ca un fost primar al Sectorului 5 și nu ca un candidat serios la Primăria Capitalei.

Nu-l văd mai mult de atât„, a subliniat Grindeanu în legătură cu Piedone, evidențiind că singura opțiune solidă este reprezentată de candidatul susținut de PSD și PNL, Cătălin Cîrstoiu.

Despre ceilalți candidați, Grindeanu a fost clar: „Celelalte, eu cred că sunt aventuri.” Aceste declarații sugerează că partidul consideră că doar alianța PSD-PNL are șanse reale de a obține victoria în București.

În încheiere, Grindeanu și-a exprimat convingerea că PSD și PNL vor domina alegerile din 9 iunie, nu doar în București, ci și în alte regiuni ale țării. El a subliniat că majoritatea consiliilor județene vor fi controlate de cei doi parteneri de alianță și că toate sectoarele din București vor fi câștigate de reprezentanții PSD și PNL. Aceste declarații indică încrederea partidului în perspectivele lor electorale și în viitorul colaborării lor politice.

Totuși, sondajele zic altceva

Declarațiile lui Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD, privind încrederea în victoria alianței PSD-PNL în București sunt în contrast cu rezultatele sondajelor care îl plasează pe Cristian Popescu-Piedone într-o poziție favorabilă. Grindeanu a respins orice discuție despre o posibilă retragere a lui Piedone din cursa electorală, afirmând că acesta este văzut doar ca un fost primar al Sectorului 5 și nu ca un candidat serios la Primăria Capitalei. Dar sondajele indică popularitatea prevalentă a lui Piedone în rândul alegătorilor. Ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la judecățile lui Grindeanu și la perspectiva reală a alianței PSD-PNL în cursa electorală.

Sorin Grindeanu a fost ferm în declarațiile sale, afirmând că nu există negocieri pentru retragerea lui Popescu-Piedone și că singura opțiune „solidă” este reprezentată de candidatul susținut de PSD și PNL, Cătălin Cîrstoiu. Cu toate acestea, absența unei abordări realiste a situației actuale, evidențiată de sondaje, ar putea submina credibilitatea și încrederea electoratului în partid.

Rezultatele sondajelor arată că Cristian Popescu-Piedone se bucură de o susținere semnificativă din partea alegătorilor, ceea ce indică faptul că este perceput ca un candidat viabil pentru funcția de primar general al Bucureștiului. În contrast, afirmațiile lui Grindeanu par să ignore aceste date și să se bazeze mai mult pe optimismul politic decât pe realitatea sondajelor de opinie.

În concluzie, poziția lui Grindeanu privind victoria alianței PSD-PNL în București pune în discuție gradul de realism și înțelegere a dinamicii electorale. În contextul unei competiții strânse și a unei popularități crescânde a lui Cristian Popescu-Piedone, este esențial ca partidul să adopte o abordare mai pragmatică și să-și evalueze opțiunile cu obiectivitate pentru a-și consolida șansele de succes în alegerile viitoare.