Sorin Grindeanu, consiliat de un pensionar din Timișoara garantat și susținut de Dan ”Felix” Voiculescu

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grideanu, are, de la începutul acestui an, un consilier cu ștate vechi în politică, provenit din partidul controlat de mogulul Dan ”Felix” Voiculescu.

Titu Bojin, fost director PSD al ABA Banat, a sărit în barca lui Dan ”Felix” Voiculescu

De la începutul acestui an, în echipa de consilieri a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a venit un politician foarte cunoscut în județul Timiș. Este vorba despre fostul director al Administrației Bazinale de Apă Banat și ex-președinte al Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, în vârstă de 70 de ani.

Pe 20 decembrie 2022, Titu Bojin s-a înscris oficial în Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), partidul controlat de Dan ”Felix” Voiculescu, la conducerea căreia se află și europarlamentarul Maria Grapini din Timișoara.

Mai mult, Titu Bojin a devenit și liderul filialei Timiș a PUSL, iar de anul acesta este și consilierul ministrului PSD al Transporturilor venit de la Timișoara, Sorin Grindeanu.

Imediat după ce a intrat în partidul controlat de Dan Voiculescu, Titu Bojin a declarat că ”Partidul Umanist Social Liberal Timiș va fi un frate mai mic în relația foarte bună pe care o avem cu Partidul Social Democrat”.

Titu Bojin a fost membru important al PSD Timiș până în 2016, ocupând inclusiv funcția de președinte al consiliului județean. A părăsit formațiunea social-democrată chiar înainte de alegerile locale de acum șase ani și a trecut la UNPR, iar la ultimele alegeri locale a candidat pentru șefia CJ din partea ALDE. El a fost timp de aproape 20 de ani și șeful Direcție Apele Române Banat, post din care a fost schimbat în 2020.
Titu Bojin și-a favorizat firma familiei sale, dar a fost achitat.

În aprilie 2017, Tribunalul Timiş l-a condamnat, luni, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), Titu Bojin, la un an cu suspendare pentru conflict de interese, acesta fiind achitat pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în acelaşi dosar.

Instanţa a luat act că Administraţia Naţională Apele Române nu s-a constituit parte civilă în cauză, iar prejudiciul stabilit de procurori, în valoare de 153.000 de lei, a rămas să fie achitat la ANAF de către alţi trei inculpaţi în dosar, Bata Suici, Adrian Cioplea şi Mihalcea Viorel, care au avut funcţii de conducere în cadrul societăţii SC Temadi TMB SRL.

Titu Bojin a fost acuzat că ar fi favorizat firma familiei sale, SC Temadi TMB SRL, prin încheierea unor contracte cu Direcţia Apelor Banat, pe care acesta o conducea la data faptelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...