Space X va aproviziona Stația Spațială Internațională cu calamari, lămâi, ceapă sau avocado

SpaceX, compania fondată de Elon Musk, a lansat joi o misiune de aprovizionare a Stației Spațiale Internaționale care urmează să ajungă la ISS în cursul zilei de sâmbătă. Încărcătura de 3.300 kg include calamari, pastă de dinți, lămâi proaspete, ceapă, avocado și roșii cherry. O bună parte din încărcătură este destinată unor experimente, scrie The Guardian.

Încărcătura cuprinde, de asemenea, panouri solare. Capsula Dragon livrează primul dintre cele trei seturi de panouri solare de înaltă tehnologie concepute pentru a susține vechea rețea electrică a stației spațiale.

Astronauții vor efectua două ieșiri în spațiu la sfârșitul acestei luni pentru a ajuta la instalarea celor două panouri solare. Va fi nevoie de mai multă putere pentru a găzdui numărul tot mai mare de vizitatori care cumpără bilete, a declarat miercuri, managerul programului stației spațiale, Joel Montalbano. Actorul Tom Cruise se numără printre cei care vor vizita ISS, pentru a filma în spațiu.

De asemenea, încărcătura de 3.300 de kg cuprinde probe de salivă și bacterii orale care vor fi tratate în spațiu cu pastă de dinți și apă de gură, în cadrul unui experiment pe Stația Spațială.

Pe Stația Spațială au fost trimise și 20.000 de tardigrade, animale nevertebrate de dimensiuni foarte mici și 128 calamari care vor fi folosiți ca parte a cercetării asupra interacțiunilor benefice dintre microbi și animale, aceasta deoarece au un sistem imunitar similar cu cel al oamenilor. Tardigradele pot supraviețui în medii drastice de pe Pământ și chiar în vidul spațial. Lansate înghețate, acestea vor fi dezghețate și reînviate la bordul ISS.

Calamarii ar putea ajuta la dezvoltarea unor măsuri de protecție care să-i ajute pe astronauți să rămână sănătoși în timpul misiunilor spațiale lungi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...

Atentie, DNA! Gaura de 3 miliarde de Euro! Cei 10 milioane...

Fondul de Garantare a Asiguraților este locul unde s-a întâlnit hoțul cu prostul. FGA-ul este un pui al ASF-ului unde pilele unor politicieni sau ale...