Spania – Franța 2-1 | Furia Roja continuă să strălucească la EURO 2024. Ibericii, în finala turneului

Publicat: 09 iul. 2024, 23:45, de Vlad Stefan Orjan, în SPORT , ? cititori
Spania - Franța 2-1 | Furia Roja continuă să strălucească la EURO 2024. Ibericii, în finala turneului
Foto: Prosport.ro

Spania a învins Franța cu 2-1 în prima semifinală de la EURO 2024, asigurându-și locul în finala de la Berlin. Echipa condusă de Luis de la Fuente a demonstrat determinare și abilitate, învingând una dintre cele mai puternice echipe ale turneului.

Franța a deschis scorul devreme, în minutul 9, printr-o combinație spectaculoasă între Kylian Mbappe și Kolo Muani. Mbappe a centrat perfect, iar Kolo Muani a finalizat cu succes, aducând echipa franceză în avantaj.

Spania a răspuns rapid, restabilind egalitatea în minutul 21 printr-un șut fabulos al lui Lamine Yamal. Tânărul jucător a făcut istorie, devenind cel mai tânăr marcator din istoria Campionatelor Europene.

Patru minute mai târziu, Dani Olmo a adus Spania în avantaj cu un gol superb. Faza de construcție a fost impecabilă, culminând cu un șut decisiv în careul francez, care l-a lăsat fără reacție pe portar.

Calificarea în finală este un moment de triumf pentru Spania, care a arătat o formă impresionantă pe tot parcursul turneului. Acum, ibericii așteaptă câștigătoarea duelului dintre Anglia și Olanda, care se va decide în a doua semifinală.

Luis de la Fuente, antrenorul Spaniei, a declarat: „Sunt extrem de mândru de echipa noastră. Am arătat caracter și determinare. Suntem pregătiți pentru finală și așteptăm cu nerăbdare să vedem cine ne va fi adversar.”

Finala de la Berlin se anunță a fi un spectacol de fotbal de neuitat, cu Spania în căutarea gloriei europene. Indiferent de adversar, Furia Roja a demonstrat că este o forță de temut și că visul lor frumos la EURO 2024 continuă.