VIDEO Speranțe pentru Cîțu! Grindeanu anunță că negocierile continuă cu PNL pe varianta premierului

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat miercuri că negocierile cu PNL continuă în privința premierului, precizând că mandatul social-democraților este unul bine știut. ”Mandatul pe care noi l-am primit este ca din aceste negocieri să ajungem la soluția în care PSD dă premier. Dacă acest mandat se schimbă în urma negocierilor, datoria noastră este să mergem în partid”, a spus Grindeanu.

S-au discutat scenarii. Până când nu vom ajunge la un scenariu care să fie pus în practică sunt speculații. În acest moment, suntem într-un studiu de negociere, atât noi, cât și PNL și UDMR. În momentul în care negocierile ajung un numitor comun datoria noastră este să mergem în fața partidului și să spunem la ce acord am ajuns, poate să fie de acord sau nu. N-a fost în discuția noastră o asemenea variantă (c.n Florin Cîțu premier). Știți bine mandatul nostru. Nu pot să vorbesc în afara mandatului pe care l-am primit. (…) Mandatul pe care noi l-am primit este ca din aceste negocieri să ajungem la soluția în care PSD dă premier. Dacă acest mandat se schimbă în urma negocierilor, datoria noastră este să mergem în partid și să supunem dezbaterii acest lucru”, a spus Grindeanu.

Grindeanu: Am propus PNL 4 soluții pentru creșterea salariilor și pensiilor

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a mai declarat miercuri, după o nouă rundă de negocieri cu PNL și UDMR pe marginea programului de guvernare, că social-democrații au propus mai multe măsuri pentru creșterea veniturilor statului astfel încât să fie bani pentru creșterea pensiilor și a salariilor. „Dorim să creștem salariul minim și pensiile. Pentru asta am venit azi cu propuneri pentru a crește veniturile statului. Prima ar fi cea legat de taxarea luxului, daca il putem numi asa. Vrei iaht, platesti in plus. Nu este o impuenre, este o intentie exprimata. Doi: Romania are cea mai mica rata de colectare la nivelul UE, este absolut necesar sa rezolvam. Putem aplica solutia aplicata de Bulgaria, au adus experti straini si a crescut rapid rata de colectare. Trei: e nevoie de un efort national pentru combaterea evaziunii fiscale, e inadmisibil ca scannerele cumparate de stat stau nefolosite iar contrabanda este in floare. Patru: nu suntem de acord cu eliminarea facilitatilor pentru cercetare, IT si constructii, impactul acestor ramuri care au tinut economia Romaniei ar fi unul care nu ar da cu plus. A ramas ca discutiile ulteriore sa detaliem aceste puncte. Nu a fost inchis subiectul”, a declarat Grindeanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...