Spionată, urmărită și amenințată! O româncă a devenit obsesia fostului iubit austriac, care i-a pus microfoane și a plătit doi detectivi s-o asculte

Un cetăţean austriac şi doi români vor fi audiaţi de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Timişoara. Cei trei  sunt acuzați că au constituit un grup infracţional specializat în şantaj, hărţuire, violare de domiciliu şi violarea vieţii private. Cinci percheziţii au avut loc în acest caz marţi, 19 octombrie, în judeţele Arad şi Timiş.

În cauză s-a reţinut faptul că în cursul anului 2021, un cetăţean austriac și doi cetăţeni români s-au organizat în grup infracţional. În mod coordonat şi repetat, prin utilizarea unor dispozitive de localizare şi dispozitive de înregistrare ambientală, au urmărit şi supravegheat fără drept o persoană vătămată de sex feminin, la domiciliul şi la locul său de muncă. I-au cauzat acesteia o stare de temere pentru siguranţa sa, potrivit unui comunicat al DIICOT Timişoara.

Prin utilizarea repetată de constrângeri, în special ameninţări cu pierderea locului de muncă, şi printr-o monitorizare ambientală agresivă și fără drept a vieţii private a victimei, membrii grupului au încercat să o determine pe femeie să reia o relaţie extraconjugală mai veche cu cetăţeanul austriac.

Austriacul dorea să reia relaţia cu femeia

În ianuarie, cetăţeanul austriac a pătruns fără drept în locuinţa victimei. În plus, a apelat la serviciile mai multor detectivi particulari, pentru supravegherea şi hărţuirea acesteia, arată probele.

De asemenea, a localizat şi ascultat, fără drept, convorbirile ambientale, prin montarea de mijloace tehnice în articolele de îmbrăcăminte şi în autoturismul de serviciu utilizat de către persoana vătămată.

Pe parcursul lui 2021, în mod coordonat şi repetat, cei doi detectivi particulari împreună cu alte persoane din anturajul acestora, au încălcat dreptul la viaţă intimă, familială şi privată al persoanei vătămate.

Concret, au supravegheat-o ambiental în locuri publice şi la domiciliul victimei, beneficiind de suportul tehnic clandestin al cetăţeanului austriac. Persoanele neautorizate să desfăşoare activităţi de detective au încălcat astfel legislaţia privind exercitarea profesiei de detectiv particular.

În urma perchezițiilor, s-au ridicat dovezile de spionaj

În urma administrării actelor probatorii în dosarul penal, au fost identificate dispozitivele de localizare şi de ascultare ambientală. Acestea erau montate pe autoturismul utilizat de către victimă, fără ştirea sau acordul acesteia.

În urma percheziţiilor au fost ridicate trei laptopuri, şase telefoane mobile, un H.D.D., trei reportofoane şi un dispozitiv G.P.S.

Percheziţiile au fost efectuate de procurorii DIICOT Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...