Poliţist condamnat la 5 ani de închisoare pentru că şi-a spionat fosta soţie: Problema e că am un creier bolnav

Un poliţist din cadrul IPJ Vaslui, Nicu Mocanu, a fost condamnat pe 10 septembrie de Tribunalul Vaslui la cinci ani de închisoare, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni informatice, şantaj şi luare de mită.

Agentul a fost pus sub acuzare după ce a încercat să se răzbune pe fosta soţie, cu care încă locuia şi pe care o bănuia că îl înşală, informează Libertatea.

În toamna anului 2019, Nicu Mocanu a ajuns în atenţia procurorilor DIICOT, după ce şi-a spionat informatic fosta soţie, alături de care locuia şi avea o relaţie de concubinaj, deşi erau divorţaţi.

Disputele dintre cei doi au început să apară pe fondul geloziei excesive a poliţistului şi au escaladat în momentul în care acest, a descoperit că partenera lui ar avea o relaţie cu un alt bărbat.

De-a lungul anilor, femeia l-a reclamat pe poliţist de mai multe ori pentru violenţele fizice şi verbale, însă ulterior îşi retrăgea plângerile, împăcându-se. 

Pe 6 noiembrie 2019, poliţistul Nicu Mocanu a fost arestat preventiv, fiind pus sub acuzare de procurorii DIICOT pentru acces ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, transfer neautorizat de date informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, şantaj şi luare de mită, potrivit Libertatea.

Interceptat în baza mandatelor emise de Tribunalul Vaslui, bărbatul a fost surprins cum îşi ameninţă fosta soţie, folosind un limbaj violent, dar şi cum povesteşte unui prieten că a spart conturile femeii şi a aflat detalii despre viaţa sa privată şi de la locul de muncă. 

La primele audieri, fosta soţie a poliţistului Mocanu a afirmat că nu i-a permis niciodată să-i acceseze conturile şi nici nu i-a oferit parolele. Cu toate acestea, bărbatul avea salvate pe un stick toate discuţiile pe care ea le purtase cu colegii de muncă prin intermediul aplicaţiilor online.

Acum, bărbatul este condamnat la cinci ani de închisoare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni și pentru șantaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...