Spitalul de covid, cu doar 9 PACIENȚI

Publicat: 08 aug. 2020, 22:27, de Eliza Popa, în Sănătate , ? cititori
Spitalul de covid, cu doar 9 PACIENȚI

A costat 12 milioane de dolari, a fost construit într-o fostă arenă de baschet din California (Sleep Train Arena) și are 250 de angajați din domeniul medical.

Autoritățile din Sacramento au inaugurat noul spital destinal bolnavilor de Covid la mijlocul lunii aprilie și se așteptau să trateze acolo sute de pacienți. Surpriză: în prima săptămână după deschidere au avut un singur bolnav în grijă. “Colegii au început să se întrebe dacă era, într-adevăr nevoie de ei”, a spus dr. Charles Moore, medic internist retras între timp din activitate, dar care a lucrat acolo timp de șase săptămâni. Lucrurile nu s-au schimbat ulterior, iar în decursul a 10 săptămâni, la acest spital au fost tratați nouă pacienți, conform ABC News.

Au anticipat greșit amploarea situației

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, spunea pe 6 aprilie că spitalul din Sacramento are o capacitate de 400 de paturi și este destinat pacienților care au fost externați, dar încă mai au nevoie de îngrijire, cât și celor care sunt depistați cu forme ușoare sau medii.

În statul California au existat 15 astfel de unități de tratare a cazurilor de Covid, iar majoritatea au fost închise pe 1 iulie, deși epidemia din Statele Unite pare să aceelereze din ce în ce mai mult. Oficialii spun că au anticipat greșit amploarea situației și se așteptau ca spitalele deja existente să nu facă față numărului de bolnavi.