Spitalul de Urgenţă din Craiova, atacat cibernetic din Rusia şi Franţa

Conducerea Spitalulului de Urgenţă din Craiova a anunţat că se numără printre cele 15 unităţi medicale din ţară lovite de atacurile cibernetice din aceastã dimineaţă, însă serviciile medicale nu au fost afectate. Conform unor surse din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), atacurile cibernetice îndreptate împotriva unităţilor medicale din România provin de la reţele din Rusia şi Franţa.

„În prezent este în desfăsurare un atac cibernetic de tip flood spre o anumită clasa de IP-uri publice ale spitalului. Am blocat accesul la anumite porturi care erau ținta atacurilor. Atacurile vin dinspre o rețea de tip botnet și sunt încă în desfăsurare. În ceea ce privește funcționalitatea spitalului, momentan monitorizăm atacurile și nu sunt afectate serviciile”, a precizat conducerea Spitalului Judeţean Craiova.

De cealaltă parte, oficiali ai Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) au comunicat faptul că instituţia a fost notificată în cursul zilei cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale din România, astfel că mai multe unităţi medicale sunt afectate de atac. În București, au fost atacate cibernetic trei mari spitale, este vorba despre Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Urgență ”Bagdasar-Arseni”.

La ora actuală, echipe de specialişti ai DNSC s-au deplasat la unitãţile medicale care au fost atacate cibernetic, inclusiv la Craiova, pentru investigarea incidentului şi au recomandat mass-media să nu contacteze echipele IT ale spitalelor atacate, astfel încât acestea să se poată concentra pe restaurarea serviciilor informatice şi a datelor.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole