Spitalul Grigore Alexandrescu București are primul Centru de transplant hepatic pentru copii

Spitalul de Urgență  pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”  este prima unitate spitalicească din țară care are un Centru de Transplant hepatic pediatric.

Prezent la acest eveniment, ministrul Sănătății a declarat că au fost făcute investiții de circa 10 milioane de lei pentru dotări,  dar ”lucrul cel mai dificil” este  ”să avem o resursă umană care să fie antrenată pentru acest lucru”.

Prof. univ. dr. Irinel Popescu, ”părintele” transplantului hepatic în România, a precizat că echipa de medici de la Institutul Clinic Fundeni va fi prezentă la primele intervenţii care se vor efectua la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

”Evident că la primele operaţii echipa de la Fundeni va fi prezentă până când programul de aici va putea evolua pe cont propriu. (…) Nu numai România trimite în străinătate. La nivel european, Belgia şi-a făcut o preocupare specială din a transplanta copii şi chiar ţări precum Franţa sau Italia, nu mai vorbim de ţările din Est, încă trimit acolo o parte din copii”, a subliniat prof. univ. dr. Popescu.

Ministrul Rafila a spus că, anual, în țara noastră, se fac aproximativ 10 transplanturi hepatice la copii.

Centrul de transplant hepatic din cadrul Spitalului ”Grigore Alexandrescu” va fi coordonat de conf. dr. Laura Bălănescu, care a anunțat că deja există o listă cu pacienți care sunt în așteptarea unui transplant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...