Spitalul Metropolitan nu va fi finanțat de Primăria Capitalei. Explicațiile lui Nicușor Dan

Este extrem de puțin probabil ca finanțarea pentru spitalul metropolitan București, al cărui studiu de fezabilitate expiră la finele acestui an, să fie asigurată, a declarat vineri primarul general Nicușor Dan.

Mi-aș dori să avem un miliard de euro ca să îl facem, dar mi se pare extrem de puțin probabil”, a spus primarul. El a adăugat că există proiecte mai mici de extindere ale actualelor spitale, depuse și ele la PNRR și că este mai optimist în privința acestora că or să ajungă la finanțare. Dacă nu avem o certitudine cu privire la finanțare, este absurd să începem să lucrăm acolo ceva”, a adăugat Dan, precizând că proiectul de buget al anului viitor va prevedea care sunt prioritățile pentru investiții în sănătate.

În acest mandat, în acest moment, șansele să existe această finanțare sunt foarte mici”, a spus primarul general. El spune că proiectul spitalului metropolitan este inclus în PNRR, dar s-a declarat circumspect în privința primirii banilor, date fiind suma alocată și nevoile sistemului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...