Spitalul Universitar București: La UPU, noaptea trecută, erau 40 de pacienți Covid. „Nu mai avem locuri, nu mai avem oxigen”!

La Spitalul Universitar Universitar de Urgență București, situația este dramatică: „Nu mai avem locuri, nu mai avem surse de oxigen”, avertizează dr. Silvia Nica, medic primar medicină de urgență, medic specialist ATI.

La miezul nopții (luni spre marți, n.r.), în Unitatea de primiri urgențe erau peste 40 de pacienți, iar în spital erau internați 300. Am cerut ajutorul dr. Raed Arafat și am instalat în curtea spitalului un cort pentru cel mult 10 pacienți”, spune dr. Silvia Nica.

Din păcate, potrivit dr. Nica, ”aceasta nu este o soluție”. ”Este frig. Am cumpărat dispozitive de încălzire, dar ne este teamă să le folosim”.

Dr. Silvia Nica este de părere că soluția ar putea fi spitalele primăriei. Administrația Spitalelor București are 19 spitale din care doar două, respectiv ”Malaxa” și ”SF. Ioan” sunt destinate pacienților Covid.

Decizia de a limita internarea în spitale nu rezolvă problema. Dr. Silvia Nica spune că pentru aceasta spitalele au nevoie de avizele direcțiilor de sănătate publică, adică ne învârtim în jurul cozii. Nu este momentul pentru avize, semnalează dr. Nica.  

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole