Sporturile electronice vor fi legiferate în România

Legea educației fizice și sportului va fi amendată astfel încât sporturile electronice (esports) să fie recunoscute oficial în România. Anunțul a fost făcut în cadrul Esports Summit Bucharest de Mara Mareș, consilier de stat în Cancelaria Prim Ministrului.

Astfel, jucătorii și cluburile de esports din România vor primi același statut ca cel al sportivilor și cluburilor profesioniste tradiționale.

Nevoia susținerii sporturilor electronice în România este reală, iar oportunitatea reglementării lor este foarte clară. Am reușit, în mai puțin de un an de zile, să înființăm un grup de lucru care a formulat o propunere de lege simplă, suplă și bine fundamentată, care va permite României să ajungă din urmă, într-un timp scurt, țări cu o lungă istorie în acest domeniu. Este o lege care va încuraja mii de tineri să transforme pasiunea pentru gaming într-o profesie ca jucător profesionist de esports”, a precizat Mara Mareș.

Legea va fi depusă în Parlament la începutul sesiunii din luna septembrie.

A venit timpul pentru ca România să pună la lucru întreg ecosistemul și infrastructura care au plasat-o de multe ori în topurile internaționale în ceea ce privește pasiunea pentru gaming. O legislație dedicată esports va ajuta în primul rând jucătorul român, care va avea o motivație în plus pentru a face performanță și de a se bate pentru premii de milioane de dolari în competițiile internaționale”, a declarat Vlad Marinescu, președintele Federației Internaționale de Esports.

Pe 21 iulie, București a găzduit, pentru prima oară, un Esports Summit, evenimentul urmând să devină unul din cele mai importante evenimente regionale de profil în următorii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...