Sputnik V nu va fi autorizat în UE prea curând

Rusia nu este foarte încrezătoare că vaccinul Sputnik împotriva coronavirusului va fi aprobat în Uniunea Europeană prea curând, a anunțat fondul suveran rus, sâmbătă.

Fondul suveran rus (RDIF) a declarat că este puţin probabil ca vaccinul Sputnik V împotriva COVID-19 să primească aprobarea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) în viitorul apropiat, relatează sâmbătă dpa, potrivit Agerpres.

EMA a iniţiat la începutul lunii martie evaluarea vaccinului rusesc Sputnik V în vederea unei posibile autorizări, notează sursa citată.

„Dacă este aprobat, am putea livra circa 100 de milioane de doze pentru 50 de milioane de persoane din UE în termen de trei, patru luni. Aşteptăm acum o delegaţie EMA la mijlocul lunii aprilie şi sperăm că decizia asupra Sputnik V va fi una pur ştiinţifică, nu una politică”, a declarat directorul general al RDIF, Kirill Dmitriev, pentru ziarul Berliner Zeitung.

Vaccinul Sputnik V dezvoltat de Centrul Naţional de Epidemiologie şi Microbiologie Gamaleia din Rusia are o rată de eficacitate de 91% împotriva virusului, potrivit experţilor. Oamenii de ştiinţă spun că acest nivel de protecţie ar dura doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...