Stadionul Gheorghe Hagi și arena de tenis Simona Halep, gata de a fi construite la Constanța

Primăria orașului Constanţa a anunţat că pe 5 octombrie este termenul limită pentru depunerea ofertelor de realizare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul care va cuprinde stadionul Gheorghe Hagi și arena de tenis Simona Halep.

Conform primăriei Constanța, construirea Complexului Sportiv Constanţa, investiţie estimată la 533 de milioane de lei, fără TVA, va include stadionul Gheorghe Hagi, arena de tenis Simona Halep, precum şi un centru sportiv pentru recuperare, refacere şi cantonamente. Obiectivul va avea o suprafaţă de aproximativ 90.000 de metri pătraţi şi va fi construit pe locul actualei baze din strada Primăverii, pentru care Consiliul Local a aprobat anterior studiul de prefezabilitate.

Complexul va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, cu toate funcţiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA şi teren de antrenament, o arenă de tenis cu 4.750 de locuri, o altă arenă mai mică de 1.000 de locuri şi 4 terenuri de antrenament, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spaţii de pregătire şi de recuperare pentru sportivi. Pe aproape toată suprafaţa complexului va fi amenajată o parcare subterană, iar clădirile vor fi legate printr-o zonă de promenadă cu spaţii verzi şi mobilier urban.

„Acesta este un proiect vital pentru un oraş de talia Constanţei. Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, pe arena principală de tenis se vor putea desfăşura competiţii de anvergura WTA”, a explicat Decebal Făgădău, primaul orașului Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...