Starea de sănătate a actriței Shannen Doherty s-a agravat. Face radioterapie contra metastazei la creier

Publicat: 09 iun. 2023, 21:00, de Magda Marincovici, în LIFESTYLE , ? cititori
Starea de sănătate a actriței Shannen Doherty s-a agravat. Face radioterapie contra metastazei la creier

Actrița Shannen Doherty, cunoscută în special pentru rolurile din Beverly Hills, 90210 și Charmed, a oferit noi informații despre starea ei de sănătate. Și acestea nu sunt prea bune. Vedeta a declarat – și presa internațională relatează –  că boala ei, un cancer diagnosticat în 2020 a recidivat după trei ani.

La 15 ianuarie anul acesta, CT-ul a arătat că are metastaze la nivelul creierului.  Într-o postare pe Instragram, Shannen Doherty apare în timpul radioterapiei.  ”Frica mea este evidentă. Sunt  claustrofobă și s-au întâmplat multe în viața mea. Dar frica asta… Tumultul… Clipa când se petrec toate… Așa poate arăta cancerul”, a scris Shannen Doherty.

Radioterapia este indicată contra metastazelor, tumori formate pornind de la celulele maligne din tumora primară, respectiv de la sân, care migrează spre altă parte a corpului, în acest caz, la creier.

Pentru prima dată, ea a anunțat ca are cancer, în 2015.  Doi ani mai târziu, ea spunea că boala este în remisie, pentru ca, în 2020, cancerul să recidiveze.

De atunci, Shannen Doherty a scris pe rețelele sociale despre tratamente și investigații pentru a le îndemna pe femei să facă mamografii și controale periodice pentru a depista eventuala boală în stadii incipiente.

Shannen Doherty a primit numeroase mesaje de susținere din partea multor fani și vedete: prietena ei actrița Selma Blair, cineastul Kevin Smith, actrița Sarah Michelle Gellar …