Liderul deputaților UDMR: Stelian Ion are o abordare de politruc pe subiectul Justiției

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Csoma Botond, a afirmat vineri că ministrul Stelian Ion abordează subiectul Justiţiei ca un „politruc”.

Am remarcat faptul că, din nefericire, domnul ministru Stelian Ion abordează subiectul Justiţiei ca un politruc. Este inadmisibil ca acest subiect să fie politizat şi să nu avem un dialog raţional, bazat pe argumente clare, care să expună situaţia reală. Este de neacceptat ca ministrul Justiţiei să ridiculizeze o opinie exprimată de CSM, aceea prin care a dat un aviz negativ proiectului iniţiat de dânsul, şi, în acelaşi timp, să ignore raportul Inspecţiei Judiciare, care semnalează nişte probleme sistemice grave, care pot afecta independenta judecătorilor. Sper, însă, că, de acum, domnul Stelian Ion îşi va lua în serios atribuţiile de ministru al Justiţiei şi nu va rămâne un fel de trompetă care acompaniază nişte lozinci folosite în scopuri electorale”, a precizat liderul deputaţilor UDMR, într-o declaraţie de presă.

Forma proiectului de lege nu este cea agreată de coaliție

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că forma raportului dat de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pe proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, cu mai multe amendamente, nu este cea agreată în coaliţia de guvernare, dar s-a intrat „în linie dreaptă” în acest demers, ceea ce este cel mai important.

În primul rând, observăm că suntem în linie dreaptă cu desfiinţarea Secţiei speciale. Am promis că vom desfiinţa Secţia specială, Secţia specială va fi desfiinţată. (…) Cel mai bun proiect era cel trimis de Guvern, cel susţinut de Guvern, de premierul Florin Cîţu şi trimis către Parlament. În Parlament, legile trec cu majoritate. În alianţă nu a fost agreată această variantă şi nu ar fi trecut, regret, din pricina faptului că UDMR-ul a spus şi astăzi explicit, în şedinţă, solicita garanţii suplimentare pentru magistraţi, garanţii pe care eu personal nu le-am considerat utile şi nici bine-venite. De asemenea, foarte mulţi magistraţi nu le-au solicitat. Însă, punând în balanţă opţiunile pe care le avem în prezent, consider că este foarte important să fie desfiinţată această Secţie special”, a susţinut Stelian Ion, la finalul şedinţei Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, care a votat în favoarea desfiinţării SIIJ.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole