Stellantis vrea să-și tripleze producția de mașini electrice în acest an

Stellantis are în vedere triplarea vânzărilor globale de vehicule electrice în acest an, a declarat joi șeful holdingului Exor, principalul acționar al producătorului de automobile înființat la începutul acestui an.

Al patrulea cel mai mare producător auto din lume vizează vânzări globale de 400.000 de vehicule electrice în acest an de la 139.000 în 2020. Motivul este lansarea a 11 modele suplimentare, a declarat John Elkann, care ocupă și funcția de președinte Stellantis, într-o scrisoare adresată acționarilor Exor.

Stellantis, format în ianuarie prin fuziunea italo-americanilor Fiat-Chrysler cu PSA din Franța, dorește să-și exploateze dimensiunea pentru a-i depăși pe rivali în cursa pentru a produce mai multe vehicule electrice. Deocamdată, Stellantis a devenit cel mai mare producător auto din Europa în primele două luni ale acestui an.

De altfel, compania pănuiește să aibă versiuni complet electrice sau hibride ale tuturor vehiculelor sale disponibile în Europa până în 2025, în linie generală cu planurile unor rivali precum Volkswagen și Renault-Nissan.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole