Stenograme DNA! Dumitru Buzatu: „Când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Nu mai umblați cu prostii!”

,În aceiași zi, după sosirea inculpatului BD la Ferma Cârja, acesta a luat masa alături de SE, BI, OAM și CE, ulterior BD având o scurtă discuție singur cu SE, în cuprinsul acesteia colaboratorul cu identitate reală remițându-i președintelui CJ Vaslui geanta cu suma de 1.250.000 lei pusă la dispoziție de organele de urmărire penală. Numitul BD a preluat geanta și a așezat-o în portbagajul autoturismului DACIA DUSTER”, potrivit referatului procurorilor DNA.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dezvăluit detalii uluitoare în cazul lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, care a fost reținut într-un dosar de corupție. Documentele relevă că Buzatu a primit o sumă uriașă de bani, 1.250.000 de lei, sub formă de 2.500 de bancnote cu cupiura de 500 de lei, într-o geantă maro.

Surse din anchetă dezvăluie că interesul lui Dumitru Buzatu nu era legat de o partidă de pescuit, așa cum se presupunea inițial. Discuțiile între Buzatu și o altă persoană au scos la iveală că scopul întâlnirii nu era pescuitul, ci întâlnirea cu un colaborator cu identitate reală (SE).

BD: – Ai pescuit ceva?

BI: – Am prins câte un pește toți!

BD: – Altceva … decât pește?
BI: – Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit! Altceva n-am pescuit!
BD: – Hai că vin și eu până la voi acolo să văd!
BI: – Hai! Hai!
BD: – Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Nu mai umblați cu prostii!
BI: – Deja am aranjat, le-am dat tot ce le trebuia, a făcut cerere scrisă, referat, tot, gata!
BD: – … când vin … vin, pescuiesc 5 minute și plec!
BI: – Gata! Da! Da! Dar cât durează, ca să-i spun lui E. să vină cu mâncarea caldă?
BD: – Acuma vin! Acuma ajung!
BI: – Acuma ajungeți?
BD: – Acuma, vin acum, da.

Procurorii au reușit să surprindă aceste detalii prin intermediul camerelor de supraveghere și al interceptărilor. În ziua în care a primit suma impresionantă, Dumitru Buzatu i-a transmis omului de afaceri Emil Savin: „Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole