Strategia de vaccinare anti-Covid: Miniștrii și președintele își așteaptă rândul. În ce fază vor fi vaccinați

Conform strategiei de vaccinare anti-Covid-19 aprobată recent de Guvernul României, primii care vor fi vaccinați vor fi medicii și personalul medical aflat în prima linie în lupta împotriva virusului. Klaus Iohannis spune că miniștrii și președintele țării vor fi incluși în faza a doua a vaccinării.

„În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care ştim că agravează această boală provocată de noul coronavirus şi personalul esenţial. Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe şi eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis duminică, după vizita la Call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Întrebat când va ajunge vaccinul anti-covid și la populație, președintele României a spus: „Am discutat aceste chestiuni (despre perioada în care va fi vaccinată toată populaţia României – n.r.) în câteva întâlniri de tip videoconferinţă la Consiliu (European) şi cei din Comisie, care se ocupă de relaţia directă cu producătorii de vaccin, ne-au spus că este destul de probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua până când vor fi toate livrate, însă vaccinarea în masă, deci a populaţiei care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidităţi, nici cu sensibilităţi, se va produce probabil în primăvară. Putem să ne gândim că undeva la începutul anului, ianuarie, februarie, în cea mai bună variantă, încă nu există niciun vaccin aprobat, dar se pare că este aproape. (…) Poate, până la sfârşitul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare şi pentru toată lumea”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole